Home > Gezondheidsklachten > Overgang > Emoties > Verdriet en piekeren: Omega 3 helpt
Berichten RSS
toevoegen aan favorieten
supplementen advies bij deze publicatie
Print publicatie
Verdriet en piekeren: Omega 3 helpt
vrijdag 12 juni 2009 om 15:03 door Sofie

Supplementen advies of Persoonlijk advies
De leeftijdsperiode tussen 40 en 55 jaar, rond en tijdens de menopauze, is voor vrouwen vaak ook psychisch een lastige tijd. Onderzoek in Canada heeft laten zien dat een bestanddeel uit Omega 3 visolie, het zgn. Eicosapentaenoic zuur ofwel EPA, verdriet en psychisch leed zoals piekeren significant vermindert.

Verdriet te lijf met omega 3

De onderzoekers gaven 60 vrouwen tussen de 40 en 55 met matig tot behoorlijk psychisch leed dagelijks 1 gram EPA en 0.15 gram DHA uit omega 3 visolie. Een groep van 60 andere vrouwen kregen een placebo, een neppil met zonnebloemolie. De vrouwen die de visolie kregen hadden een significante verbetering van hun verdriet en psychisch lijden door bv. verdriet en piekeren. Veel van de vrouwen die de neppil slikten stopten voortijdig met de onderzoeksdeelname. De vrouwen die het EPA slikten voltooiden de onderzoeksdeelname.

EPA en DHA zorgen onder meer voor soepele celmembranen in de hersenen. Hierdoor hebben neurotransmitters zoals serotonine, belangrijk voor een gevoel van welzijn, meer effect in de hersenen. EPA en DHA gaan ook ontstekingsprocessen in de hersenen tegen. Hierdoor blijft onze hersenchemie gezond. We piekeren minder en voelen minder snel verdriet.

Bij gezonde personen is één capsule visolie per dag voldoende.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 20 votes)
pixelstats trackingpixel
Be Sociable, Share!
Tags: , , , , , , ,
Zowel reacties schrijven als pingen is momenteel niet mogelijk.
Reactie mogelijkheid gesloten
U kunt niet meer reageren.