Home > Gezondheidsklachten > Overgewicht
Berichten RSS
Obesitas
26 mei 2010 om 15:51 door Circadian

Obesitas wordt veroorzaakt door de metabolische consequenties van teveel lichaamsvet en niet perse een teveel aan gewicht. Overgewicht is van alle tijden. De manier waarop we het proberen te voorkomen is wel veranderd. Het aantal mensen met obesitas, in het bijzonder in Amerika, is sinds 1960 verdriedubbeld.

lees verder
1633 x bekeken, 0 reacties
toevoegen aan favorieten

Tags: ,
Overgewicht door verkeerd dag-nachtritme
25 mei 2010 om 16:34 door Circadian

Vergeleken met het natuurlijke dag-nacht ritme krijgen we met de introductie van het kunstlicht ’s avonds en ’s nachts vaak te veel licht en bovendien op de verkeerde uren. Melatonine kan daardoor niet synchroon lopen met het natuurlijke ritme. Dit kan een belangrijke reden zijn voor een fysiologische onbalans in de biologische ritmes.

lees verder
3441 x bekeken, 0 reacties
toevoegen aan favorieten

Tags: , , ,
Overgewicht, koolhydraten en insuline
9 juli 2009 om 15:15 door Sofie

Overgewicht, zo is het hardnekkig misverstand, wordt voornamelijk veroorzaakt door vet. Uitgangspunt bij dit denken is dat iedere calorie hetzelfde is. Dit is onjuist…..

lees verder
12599 x bekeken, Reageren uitgeschakeld
toevoegen aan favorieten

Tags: , , ,
Gezond gewicht behouden met flavonoïden
12 juni 2009 om 15:01 door Sofie

Volgens een Nederlands onderzoek blijven vrouwen beter op gewicht als zij veel flavonoïden binnen krijgen. Het gaat in dit onderzoek met name om flavonen, flavonolen en cathechinen. Wat zijn flavonoïden, waar vinden we ze en hoe helpen ze ons op gewicht te blijven….?

lees verder
3139 x bekeken, Reageren uitgeschakeld
toevoegen aan favorieten

Tags: , ,