Home > Gezondheidsklachten > Gewrichten > Pijnlijke gewrichten op natuurlijke wijze te lijf
Berichten RSS
toevoegen aan favorieten
supplementen advies bij deze publicatie
Print publicatie
Pijnlijke gewrichten op natuurlijke wijze te lijf
vrijdag 12 juni 2009 om 10:00 door Sofie

gewrichtspijnDe aantasting van de kwaliteit van het leven kenmerkt zich vooral door chronische aandoeningen. Het aantal chronische aandoeningen in Nederland is hoog. Naar schatting lijden circa 3,4 miljoen Nederlanders aan chronische ziekten, waarbij aandoeningen van gewrichten één van de meest voorkomende is. Men schat zo’n 750.000 mensen in meer of mindere mate aan gewrichtsslijtage (artrose) lijden. Het aantal mensen met ernstige chronische gewrichtsziekten wordt geschat op 300.000.

Reumatoide Artritis

Reumatoide Artritis is een chronische gewrichtsontsteking waarbij meerdere gewrichten zijn aangedaan. De aandoening komt 2 a 3 maal zoveel voor bij vrouwen als bij mannen. Bij vrouwen worden vaak vingers, arm, knie en nek aangedaan, bij mannen worden daarnaast meer reumatische rugklachten gezien. De verschijnselen van Reumatoide Artritis zijn pijn, roodheid, warmte en zwelling in en om de gewrichten, wat kan leiden tot (ochtend) stijfheid en bewegingsbeperking.
Supplementen advies of Persoonlijk advies

Artrose

Artrose is een degeneratie van het gewrichtskraakbeen, waarbij het kraakbeen dunner wordt en zelfs kan verdwijnen. Bij artrose is er sprake van een verstoring van het evenwicht tussen opbouw en afbraak van het kraakbeen. De belangrijkste klachten zijn pijn en stijfheid. Artrose komt meestal voor aan handen, schouders, heupen, teen en wervelkolom.

Pijnlijke gewrichten: de conservatieve behandeling

De conservatieve behandeling van reumatische aandoeningen is er alleen op gericht om de pijn en stijfheid te verlichten. Over het algemeen wordt dit gedaan met pijnstillers en corticosteroïden. Deze hebben een pijnstillende, koortswerende en een ontstekingremmende werking. Nadelen van gebruik van deze medicijnen zijn:
- Ze onderdrukken de symptomen.
- Versnellen vaak de gewrichtsachteruitgang.
- De meeste medicijnen hebben bijwerking.

Pijnlijke gewrichten: natuurlijke zelfzorg middelen

Zowel de M.S.M. als Glucosamine kunnen op natuurlijke wijze verlichting geven bij gewrichtspijn.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +30 (from 76 votes)
pixelstats trackingpixel
Be Sociable, Share!
Tags: , , , , , , , , , , , ,
Zowel reacties schrijven als pingen is momenteel niet mogelijk.
Reactie mogelijkheid gesloten
U kunt niet meer reageren.