Home > Gezondheidsklachten > Allergie > Hooikoorts > Hooikoorts en histamine
Berichten RSS
toevoegen aan favorieten
supplementen advies bij deze publicatie
Print publicatie
Hooikoorts en histamine
vrijdag 12 juni 2009 om 14:55 door Sofie

histamineOngeveer 10 tot 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoorts. Verrassend is dat er mensen zijn die van nature veel histamine hebben, ook wel histadelie genoemd. Dit hoge histamine niveau zorgt voor allerlei allergische reacties, waaronder hooikoorts.

Hooikoorts klachten door histamine

Het seizoen voor hooikoorts is weer begonnen. Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel. Bij een allergische reactie maakt het lichaam verschillende stoffen aan waarvan de stof histamine de voornaamste klachten veroorzaakt.

Mensen met veel histamine reageren heftig

Histadelici reageren heftig op van alles: voedingstoffen, toevoegingen, schoonmaakmiddelen, multi-vitamines, achter een beeldscherm zitten, etc. Supplementen advies of Persoonlijk advies Opvallend is dat voornamelijk mannen last hebben van histadelie en dat zij vaak uit een gezin met veel mannen komen. Zij hebben een versneld metabolisme en daardoor een iets verhoogde lichaamstemperatuur en hebben het daarom snel warm. Het lichaam ontwikkelt automatisch manieren om deze warmte kwijt te raken. We zien bij deze mensen daarom extra lichaamsoppervlak zoals grote handen en voeten, grote oren en een grote neus.

Hooikoorts behandelen met calcium en magnesium

Allergische reacties zoals hooikoorts worden meestal behandeld met een zgn. antihistaminicum dat de werking van histamine tegen gaat. Deze medicijnen maken soms nogal suf en niet iedereen vindt dat prettig. Er is ook een andere manier om histamine te blokkeren, namelijk met calcium en magnesium. Calcium en magnesium blussen als het ware de histamine uitbarsting. Daarnaast helpt vitamine C om witte bloedlichaampjes te reguleren. Deze spelen een rol bij allergische reacties. Twee tot drie maal daags een volle theelepel van een goede vitamine C poeder op basis van calcium-magnesium ascorbaat kan hooikoorts klachten enorm verbeteren en voorkomen. Ook een zuigtablet met zink en propolis helpt bij acute hooikoortsklachten. Calcium-magnesium ascorbaat helpt ook om overige heftige reacties van mensen met veel histamine te verzachten.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +6 (from 32 votes)
pixelstats trackingpixel
Be Sociable, Share!
Tags: , , , ,
Zowel reacties schrijven als pingen is momenteel niet mogelijk.
Reactie mogelijkheid gesloten
U kunt niet meer reageren.