Omega 3 vetzuren helaas steeds minder in onze voeding
25 juni 2009 om 11:08 door Sofie
Uitgangspunt voor onze behoefte aan omega 3 en 6 is de hoeveelheid en verhouding die is gebaseerd op het voedingspatroon van onze verre voorouders. Krijgen we die hoeveelheid nog wel binnen….?
2551 x bekeken, Reageren uitgeschakeld
Tags: lijnzaadolie, omega, Omega 3, omega 3 vetzuren, transvetten, visolie
Omega 3 en 6 vetzuren: alleen in balans gezond
12 juni 2009 om 10:05 door Sofie
In de natuur is er een juiste verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren. Sinds de agrarische revolutie is dat in ons lichaam helaas niet meer het geval. En ontstaat veelal een overschot aan omega 6. Dat heeft gevolgen….
Tags: lijnzaadolie, omega, Omega 3, omega 3-6, omega-6, omega3, onverzadigde vetten, transvetten, vet, vette vis, vetten, vetzuren, visolie, visolieconcentraat