Home > Kruiden > Rhodiola > Rhodiola helpt beter presteren
Berichten RSS
toevoegen aan favorieten
supplementen advies bij deze publicatie
Print publicatie
Rhodiola helpt beter presteren
maandag 15 juni 2009 om 15:49 door admin

rhodiolaRhodiola wordt ingezet om uithoudingsvermogen te verbeteren en om beter te presteren. Vanwege zijn werking op cortisol helpt het goed omgaan met stress of bij lichamelijke stress zoals griep.

Rhodiola en uithoudingsvermogen

Rhodiola is een kruid dat vooral groeit in de koude gebieden van onze aarde zoals de Poolcirkel en in delen van Centraal Azië zoals Tibet, Mongolië en Siberië. Tijdens de koude oorlog is Rhodiola in de Sovjet Unie uitgebreid onderzocht en werd het gebruikt door topatleten, astronauten en elitetroepen om beter te presteren. Maar eeuwen daarvoor gebruikten de Vikingen het al om hun uithoudingsvermogen te vergroten.
Supplementen advies of Persoonlijk advies

De veelzijdige toepassing van Rhodiola

Rhodiola is een veelzijdig kruid. Naast verbeterd omgaan met stress en beter presteren kan Rhodiola ook vermoeidheid verminderen. Op het mentale vlak werkt het op intelligentie en helpt het om beter te onthouden. Rhodiola verkort de periode van herstel na inspanning. En vanwege de werking op serotonine wordt het ook gebruikt bij depressiviteit. Traditioneel kregen pasgetrouwde stellen in Siberië een bosje Rhodiola wortels mee vanwege de positieve werking op seksualiteit en vruchtbaarheid.

Rhodiola in kruiden supplementen

De werking van Rhodiola kan benadrukt worden door het te combineren met andere kruiden. De combinatie met Siberische Ginseng en Schisandra helpt goed omgaan met stress. Die combinatie werkt ook om beter te presteren en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Gecombineerd met Griffonia en Hypericum laat het zijn werking via serotonine zien bij depressiviteit. In een toepassing met Maca en Agnus Castus werkt het positief op seksualiteit en vruchtbaarheid.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +25 (from 83 votes)
pixelstats trackingpixel
Be Sociable, Share!
Tags: , ,
Zowel reacties schrijven als pingen is momenteel niet mogelijk.
Reactie mogelijkheid gesloten
U kunt niet meer reageren.