Home > Hormonen & neurotransmitters > Dopamine > L-dopa > Mucuna Pruriens: ‘feel-good gevoel’
Berichten RSS
toevoegen aan favorieten
supplementen advies bij deze publicatie
Print publicatie
Mucuna Pruriens: ‘feel-good gevoel’
woensdag 1 juli 2009 om 08:59 door admin

mucuna-pruriensIn 1938 bracht Nestlé oploskoffie op de markt en doopte dat Nescafé. Weinig mensen weten dat in Midden-Amerika de drank nescafé al veel langer bestaat. Daar is het een koffievervanger op basis van fluweelbonen. Mucuna bonen groeien aan een tropische klimplant: Mucuna Pruriens.

Traditionele toepassingen van Mucuna pruriens

Mucuna pruriens wordt ook in de traditionele kruidengeneeskunde van de wereld op veel gebieden toegepast: als libido en testosteron verhoger , als stress regulator, bij ontstekingen, bij diabetes en reuma, bij P.M.S. en recent ook bij de ziekte van Parkinson.

Mucuna pruriens verhoogt dopamine, verlaagt prolactine

Eén van de belangrijkste stoffen in Mucuna pruriens is L-dopa. L-dopa is de voorstof van de neurotransmitter dopamine. Dopamine is een ‘feel-good’ neurotransmitter die ons energie geeft en zorgt dat we ons daadkrachtig en plezierig voelen. Volgens de natuurlijke klok van ons lichaam hoort dopamine juist ’s morgen goed op niveau te zijn. Het verlaagt daarmee het hormoon prolactine dat juist ’s nachts een hoog niveau moet hebben. Dan stimuleert prolactine ons afweersysteem. Maar overdag zorgt een hoog prolactine niveau voor allerlei problemen, waarvan de minste een enorme drang naar zoet en koolhydraten is. Daarnaast kan een hoog prolactine niveau overdag het goed functioneren van de geslachtshormonen tegengaan en wordt het geassocieerd met ernstige welvaartsziekten. Mucuna pruriens reguleert via de dopamine-prolactine relatie ons sekshormonale systemen en ons afweersysteem.

Mucuna pruriens in de morgen op gang te komen

Wie ‘s ochtends niet goed op gang kan komen heeft aan deze natuurlijke nescafé een heilzame koffievervanger. Daarnaast helpt Mucuna pruriens bij libidoproblemen en menstruatieproblemen, bij stress en bij auto-immuun of allergische reacties en bij overmatige zin in koolhydraten. Omdat mucucna pruriens dopamine verhoogt verlicht het de ontwenningsverschijnselen na stoppen met roken.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +38 (from 66 votes)
pixelstats trackingpixel
Be Sociable, Share!
Tags: , , , ,
Zowel reacties schrijven als pingen is momenteel niet mogelijk.
Reactie mogelijkheid gesloten
U kunt niet meer reageren.