toevoegen aan favorieten
supplementen advies bij deze publicatie
Print publicatie
Lage lichaamstemperatuur
maandag 1 februari 2010 om 11:13 door admin

thermometer
Een lage lichaamstemperatuur is een indicatie voor verminderde vitaliteit. De lichaamstemperatuur wordt geregeld in de hypothalamus. De effectiviteit van alle chemische reacties in ons lichaam is volledig afhankelijk van de lichaamstemperatuur.

Lage lichaamstemperatuur

Een lage lichaamstemperatuur wordt ook wel hypothermie genoemd. In een gezond lichaam is de kerntemperatuur tussen 36,8 en 37,7 graden. Bij een milde vorm van hypothermie ligt deze tussen 35 en 36,7 graden.

Lichaamstemperatuur afhankelijk van chemische reacties

De lichaamstemperatuur is afhankelijk van de hoeveelheid warmte die in het lichaam geproduceerd wordt met behulp van chemische reacties. Voedsel, stoffen en brandstof worden dan omgezet in producten en functies die nodig zijn voor het onderhoud van leven. De verkregen warmte is direct gerelateerd aan het metabolisme.

Lichaamstemperatuur geregeld vanuit de hypothalamus

De hypothalamus in de hersenen reguleert onze lichaamstemperatuur. Het thermoregulatiecentrum in de hypothalamus zendt naar aanleiding van de interne en externe metingen signalen uit waarmee het lichaam haar aanpassingen kan doen om tot de gewenste lichaamtemperatuur te komen.

Lichaamstemperatuur heeft een dag-nacht ritme

Onze lichaamstemperatuur heeft een dag-nacht ritme op basis van licht en duisternis. ’S Ochtends bij het opstaan gaat de temperatuur omhoog waarna het in in de avond-nacht verlaagd wordt, o.a. wanneer er voldoende melatonine wordt geproduceerd.

Afwijkende lichaamstemperatuur en gezondheid

Een afwijkende lichaamstemperatuur gaat hand in hand met een minder goede gezondheid. Het is een indicatie voor verminderde vitaliteit en voor de ontwikkeling van ziektes.

Beter presteren bij hoge lichaamstemperatuur

Dr. G.A. Kerkhof van de Universiteit van Amsterdam ontdekte dat zijn testpersonen het beste presteerden op het moment dat hun lichaamstemperatuur piekte en dat ze hun slechtste prestatie leverden bij een beduidend lagere temperatuur. Deze resultaten verklaren misschien waarom we praten over ochtend- en avondmensen.

Vitaliteit en lichaamstemperatuur

De temperatuur van het lichaam is een uitstekende graadmeter voor de vitaliteit. De temperatuur aan de huidoppervlakte is hiervan de beste afspiegeling, in tegenstelling tot de kerntemperatuur. We zien bijvoorbeeld dat mensen juist aan de extremiteiten (handen, voeten) het eerst een lage temperatuur waarnemen.

Doe de vitaliteitstest

PDF Publicatie

Doe uw vitaliteitstest op basis van lichaamstemperatuur. Voor de interpretatie en gebruiksaanwijzing verwijzen wij naar de volledig PDF publicatie hierna.

Lees de volledige publicatie

De volledige publicatie over lage lichaamstemperatuur is als pdf beschikbaar. U klikt hiervoor op de knop ‘PDF publicatie’ PDF Publicatie

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: -1 (from 59 votes)
pixelstats trackingpixel
Be Sociable, Share!
Tags: , , ,
Ja, mailt u mij eenmalig een voedings- en supplementenadvies bij de publicatie:
Lage lichaamstemperatuur


Vul hier uw e-mail adres en u ontvangt binnen enkele seconden een advies in uw mailbox.

Zowel reacties schrijven als pingen is momenteel niet mogelijk.
9 reacties op “Lage lichaamstemperatuur”
 1. j meurs zegt:

  ik 54 jaar oud waarom ik het altyd zokod heb

 2. Leo vd Zijde zegt:

  De kans is groot dat het met uw schildklier te maken heeft, in eerste instantie kunt u het beste hiervoor Thyro-triple van Ortholon gebruiken. 2 x daag 1 capsule. Daarnaast is Maca forte een goede toevoeging 2 x daags 1 caps.

 3. eefje zegt:

  We proberen al meer dan een jaar zwanger te geraken; Daardoor ben ik mijn temperatuur beginnen opsmeten. mijn lichaamstemperatuur is maxmum 36,2 bij het opstaan, soms zelf nog onder de 36 graden, na ovulatie heb ik een stijging naar 36,4 en overdag naar de 37 Lopende.
  wil dit dan zeggen dat ik geen eisprong heb gehad? kan dit dan wel goed gaan omdat mijn temperatuur laag is???

 4. eefje zegt:

  Ik ben nu 34,jaar. Heb tot 2 maal toe een misvalgehad, alletwee op dag 38., 2 de keer moest ik curretage ondergaan, DD 2april 2010 sindsdien loopt er niets nog normaal en gaat temperatuur niet meer omhoog en zit er amper een verschil op. Ook na anticonceptie meer dan een jaar geleden ging mijn lichaamgewicht gewoon 20 kilo omhoog zonder verklaringen. Dokter heeft dec 2009 via bloed alles laten nakijken ook schildklier en zou allemaal in orde zijn? En na curretage zei gynecoloog, dat alles in orde was een geen afwijkingen te zien waren. het is zooo frustrerend, het maakt een mens kapot, het doet een vrouw twijfelen aan vrouw zijn. gynecoloog zegt steeds, het feit dat je een miskraam hebt, is het ook een teken dat het geen probleem is dat je zwanger kan geraken. maar veel troost geeft mij dat niet hoor. die dingen waarover u hier spreekt zijn die vrij in de apotheker te verkrijgen? mvg, eefje

 5. Leo vd Zijde zegt:

  Schildkliermetingen in bloed zijn zeer onbetrouwbaar. als je hieraan voorbij gaat mis je mogelijk een belangrijke diagnose.
  U kunt het beste contact opnemen met onze deskundig Leo v.d.Zijde. Hij heeft van maandag t/m vrijdag telefonisch spreekuur van 9.30-12.00uur telef. 040-2816582.

 6. Leo vd Zijde zegt:

  Uw lichaamstemperatuur kunt u het beste anaal of in de mond meten. De morgenmeting in bed onder de arm is meer een meting voor de werking van schildklier en bijnier. Door de tempertuur verhoging rond de ovulatie, lijkt het erop dat deze wel plaatsvindt. Dit betekent dan niet automatisch dat er voldoende progesteron wordt geproduceerd. Dit is mede afhankelijk van de piek van oestrodiol op dag 12 van de cyclus.

 7. eefje zegt:

  oke, dank u wel voor de informatie; het doet deugd even op deze manier alles te ontluchten en misschien antwoorden te vinden
  Slijm is er steeds in overvloed. dag 12 TOT 16 was er veel slijm en rekbaar, dan is het steeds weg, en dan komt die terug op dag 21 tot 26 ook rekbaar maar dan dik, en soms brokken.
  sex gebeurd om de twee dagen, om zeker te zijn van goede zwemmerskwaliteit sinds dag 7 tot dag 20, Ik meet men temperatuur steeds in mond. MIjn temperatuur is lager onder men oksel dan dat ik hem in mijn mond meet??? Heb zonet de test gedaan. Is dit normaal??
  ik ben steeds klokvast geweest met regels en toch…het is zo…., dit werkt echt op mijn humeur, ik voel mij omhoog en omlaag gaan zonder ik dat kan tegenhouden.

 8. Leo vd Zijde zegt:

  U kunt het beste bellen naar ons telefonisch spreekuur ‘s morgens op werkdagen tussen half 10 en 12 uur. tel.040-2816582.

 9. HARRY zegt:


  Pillspot.org. Canadian Health&Care.Special Internet Prices.No prescription online pharmacy.Best quality drugs. No prescription pills. Order drugs online

  Buy:Petcam (Metacam) Oral Suspension.Retin-A.Accutane.100% Pure Okinawan Coral Calcium.Arimidex.Prednisolone.Lumigan.Human Growth Hormone.Zovirax.Actos.Synthroid.Nexium.Prevacid.Zyban.Mega Hoodia.Valtrex….